Ανοίγει ο δρόμος για VDSL από τον ΟΤΕ

Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ ενέκρινε, σήμερα, την Προσφορά Αναφοράς του ΟΤΕ για την παροχή χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, ολοκληρώνοντας, μεταξύ άλλων και εντός χρονοδιαγράμματος, τη ρυθμιστική της παρέμβαση για την ανταγωνιστική ανάπτυξη υπηρεσιών VDSL στην ελληνική αγορά.

 

Ειδικότερα για τη λιανική διάθεση προϊόντων VDSL από τον ΟΤΕ, επόμενο και τελικό βήμα είναι η υποβολή από τον ίδιο των στοιχείων που απαιτούνται, ώστε η ΕΕΤΤ να είναι σε θέση να εξετάσει και να εγκρίνει, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπει το ρυθμιστικό πλαίσιο, τις τιμές/πακέτα στις οποίες θα διατίθενται στους καταναλωτές.

 

Επισημαίνεται ότι, πριν από την έγκρισή της, η Προσφορά Αναφοράς τροποποιήθηκε από την ΕΕΤΤ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς και τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, η Προσφορά Αναφοράς ορίζει λεπτομερώς τους όρους, τις προϋποθέσεις, τους δείκτες ποιότητας και τη διαδικασία, που θα ακολουθεί στο εξής ο ΟΤΕ κατά την παροχή χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης σε τρίτους παρόχους για την ανάπτυξη και λιανική διάθεση ανταγωνιστικών προϊόντων VDSL, ώστε να διασφαλίζεται η μη διακριτική μεταχείριση, η διαφάνεια και η ισότιμη πρόσβαση στο δίκτυο υποδομής.

 

Με την έγκριση της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ ολοκληρώνεται η διαδικασία, που είχε ξεκινήσει από την ΕΕΤΤ, στις αρχές του 2011, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά των σταθερών ευρυζωνικών δικτύων, καθώς και τη συντεταγμένη μετάβαση της Ελλάδας στις νέες δικτυακές υποδομές ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

 

Πηγή : http://www.eett.gr/o…/news_1483.html & http://www.adslgr.com/

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικοί «σταθμοί» αυτής της διαδικασίας ήταν η επιβολή προσωρινών μέτρων στον ΟΤΕ, ώστε να εξαλειφθεί τυχόν χρονικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη λιανική αγορά (Μάρτιος 2011), η έγκριση, στη συνέχεια, κοστοστρεφών τιμών χονδρικής διάθεσης υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ (Δεκέμβριος 2011), η έκδοση του Κανονισμού Διαχείρισης Φάσματος και Έγχυσης Ισχύος στο Δίκτυο Πρόσβασης προς αποφυγή της υποβάθμισης της ποιότητας της σύνδεσης από τη συνύπαρξη τεχνολογιών στο δίκτυο (Μάρτιος 2012) και τέλος, η σημερινή έγκριση της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ για τη χονδρική αγορά ευρυζωνικής πρόσβασης.

 

Διαβάστε επίσης :

ΟΤΕ VDSL – Εμπορικά διαθέσιμο απο σήμερα 26 Νοεμβρίου 2012

Δείτε αν είναι διαθέσιμη  η υπηρεσία VDSL απο τον ΟΤΕ

Δείτε τις τιμές της υπηρεσίας VDSL απο τον ΟΤΕ

Σχολιάστε

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.