Η Κομισιόν προειδοποιεί την Google

Πριν από λίγες ημέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άφησε να διαφανεί ότι επίκειται συμφωνία με τη Google στην υπόθεση που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες περί εκμετάλλευσης της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά. Ωστόσο, η συμφιλίωση είναι ακόμη μακριά.

Ο επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Joaquin Almunia έστειλε μια επιστολή στη Google, δια της οποίας καλεί τον κολοσσό του Internet να συνεργαστεί άμεσα, αλλιώς η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο. Ο Almunia, μάλιστα, ορίζει ως προθεσμία για τη διευθέτηση του θέματος τις 2 Ιουλίου.

 

Από την πλευρά της, η Google λέει ότι είναι «πάντα πρόθυμη να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες της. Συνεργαζόμαστε με την Κομισιόν και όλα τα θέματα μπορούν να λυθούν με τη συζήτηση». Με άλλα λόγια, η Google «κάνει την τρελή»…

 

Επειδή, όμως, οι Ευρωπαίοι είναι πολύ ευαίσθητοι σε θέματα ανταγωνισμού, φαίνεται ότι η υπόθεση οδεύει ολοταχώς προς το δικαστήριο.

 

 

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

1 σκέψη στο “Η Κομισιόν προειδοποιεί την Google”

Σχολιάστε

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.