Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψηφίζει το ACTA

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε πριν από λίγο την Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης γνωστή και ως (ACTA), με την ψηφοφορία να ήταν εξαιρετικά μονόπλευρη κατά της πολυσυζητημένης συνθήκης. Αναλυτικά συγκεντρώθηκαν 478 ψήφοι κατά της ACTA, 39 υπέρ ενώ καταμετρήθηκαν 146 αποχές. Το νομοσχέδιο ACTA συμπεριλάμβανε την επιβολή παγκόσμιων προτύπων σχετικά με την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ACTA αποτελεί ένα κομμάτι από μια σειρά νομοσχεδίων που συζητήθηκαν τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των SOPA και PIPA και CISPA. Όσον αφορά τα SOPA και PIPA μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο αποφασίσθηκε η αναβολή της συζήτησης για την ψήφισή τους «μέχρι να βρεθεί μια πιο ευρεία αποδεκτή λύση». Σχετικά με την καταψήφιση του ACTA, πολλοί από τους Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσαν σήμερα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε μπορούσε να προχωρήσει καθώς είναι αρκετά ασαφές και ανοιχτό σε διάφορες ερμηνείες, με αποτέλεσμα να διακυβεύονται οι ελευθερίες των πολιτών.

πηγή : insomnia.gr

Σχολιάστε

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.